Een beetje vakantie op Linkeroever

Omgeving

Verrassend Antwerpen

Anna vindt haar plek op Linkeroever, een verrassend stukje Antwerpen. Het is als een klein dorp in de grote stad, waar het telkens een beetje voelt als vakantie.

Ontdek het aanbod Ontdek het aanbod
Vanop de groene oevers aan de Schelde heb je een prachtig zicht over de skyline van Antwerpen.

Sint-Anneke in al haar glorie

Het bekende Sint-Annastrand is nog steeds een populaire trekpleister waar het vooral tijdens de zomermaanden gezellig druk kan zijn. Ook de nabije jachthaven straalt een unieke sfeer uit waarbij je je al snel op vakantie waant. Kriebelt het om te sporten? Dan kan je heerlijk zwemmen in het openluchtzwembad De Molen of een spelletje padel spelen in één van de padelclubs.

Anna omgeving strand
Anna omgeving jachthaven

Linkeroever staat ook bekend als de groene rand rond de stad die perfect per fiets te ontdekken is. Fietsliefhebbers kunnen er hun hart ophalen en van hieruit starten met enkele mooie fietstochten binnen én buiten de stad.

Nieuwe place to be aan de Schelde

Linkeroever is een stadsdeel van Antwerpen, de nieuwe place to be aan de Schelde waar het bruist van leven en activiteit. Met een kort tochtje op de veerboot, bereik je vlot het stadscentrum. 

De beroemde voetgangerstunnel met authentieke houten roltrappen blijft ook een van de gemakkelijke manieren om een uitstapje naar de overkant te maken.

Sterk groeiende wijk

Linkeroever is een sterk groeiende wijk. Er staan een heel aantal investeringen gepland op Linkeroever om de regio naar een nog hoger niveau te tillen.  Zoals meer recreatievoorzieningen en nog meer groen in de buurt. Maar ook naar duurzaamheid en mobiliteit denkt men toekomstgericht. 

Het is een mooie plek om te wonen en te vertoeven.

  Bewoners van Linkeroever aan het woord

  Linkeroever: een rustige en groene plek om te wonen en te leven.

  "Ik ben nu al een aantal jaar met pensioen en ik kan me geen betere plek voorstellen om te wonen dan Linkeroever. The left but the right side of the city. De rustige omgeving en het groen zijn perfect voor wandelingen en fietsen, en er zijn tal van parken en zelfs natuurgebieden in de buurt om te ontspannen en van de zon te genieten. Ik hou ook van de nabijheid van de Schelde, waar ik regelmatig kan genieten van de frisse lucht en het mooiste uitzicht op de rede van Antwerpen en op de voorbijvarende schepen."

  "Het beste van alles is dat de stad zo goed bereikbaar is. Te voet of met de fiets door de voetgangerstunnel, om het half uur een gratis veer naar de overkant, dan rechtstreekse verbinding met de waterbus. Om de 5 minuten is een tram die me naar het centrum van de stad brengt. Dit nodigt uit om boodschappen te doen of gebruik te maken van het geweldige aanbod aan culturele activiteiten. Ik voel me echt thuis op Linkeroever, hier leeft nog een hechte gemeenschap met veel verenigingen die u hartelijk uitnodigen. Dit is echt wat een gepensioneerde nodig heeft."

  Linkeroever: een echte thuis

  "Ik woon nu al twee jaar op Linkeroever en ik kan met volle overtuiging zeggen dat dit de beste beslissing was die ik ooit heb genomen. De rustige omgeving en het groen om me heen zijn de perfecte plek om te wonen en te ontspannen na een drukke werkdag. Het is geweldig om wakker te worden en te genieten van de zonsopgang over de Schelde. Ik voel me hier thuis en veilig, en het voelt alsof ik deel uitmaak van een hechte gemeenschap. Er zijn zoveel mogelijkheden voor ontspanning, sport en spel in de buurt, dat het makkelijk is om mezelf en mijn gezin bezig te houden. Linkeroever heeft alles wat we nodig hebben, van geweldige restaurants en winkels tot fantastische openbare voorzieningen. En het is gemakkelijk om in het centrum van Antwerpen te komen met het openbaar vervoer of met de fiets of zelfs te voet ! Linkeroever is meer dan alleen een woonplek voor mij, het is een plek waar ik me thuis voel."

  ANNA testimonial 02
  Kaartje

  Mobiliteit

  Met de wagen zijn de belangrijkste invalswegen vlot bereikbaar. Bovendien zal de Oosterweelverbinding ervoor zorgen dat de buurt nog verkeersveiliger wordt. Er staat verder ook nog een nieuwe fiets-wandelbrug op de planning die linker- en rechteroever van de stad met elkaar zal verbinden.

  Ook metro en stadsfietsen zijn op wandelafstand van project ANNA te vinden. 

  Benieuwd naar het aanbod? Benieuwd naar het aanbod?