Een beetje vakantie op Linkeroever

Omgeving

Verrassend Antwerpen

Anna vindt haar plek op Linkeroever, een verrassend stukje Antwerpen. Het is als een klein dorp in de grote stad, waar het telkens een beetje voelt als vakantie.

Ontdek het aanbod Ontdek het aanbod
Vanop de groene oevers aan de Schelde heb je een prachtig zicht over de skyline van Antwerpen.

Sint-Anneke in al haar glorie

Het bekende Sint-Annastrand is nog steeds een populaire trekpleister waar het vooral tijdens de zomermaanden gezellig druk kan zijn. Ook de nabije jachthaven straalt een unieke sfeer uit waarbij je je al snel op vakantie waant. Kriebelt het om te sporten? Dan kan je heerlijk zwemmen in het openluchtzwembad De Molen of een spelletje padel spelen in één van de padelclubs.

Anna omgeving strand
Anna omgeving jachthaven

Linkeroever staat ook bekend als de groene rand rond de stad die perfect per fiets te ontdekken is. Fietsliefhebbers kunnen er hun hart ophalen en van hieruit starten met enkele mooie fietstochten binnen én buiten de stad.

Nieuwe place to be aan de Schelde

Linkeroever is een stadsdeel van Antwerpen, de nieuwe place to be aan de Schelde waar het bruist van leven en activiteit. Met een kort tochtje op de veerboot, bereik je vlot het stadscentrum. 

De beroemde voetgangerstunnel met authentieke houten roltrappen blijft ook een van de gemakkelijke manieren om een uitstapje naar de overkant te maken.

Sterk groeiende wijk

Linkeroever is een sterk groeiende wijk. Er staan een heel aantal investeringen gepland op Linkeroever om de regio naar een nog hoger niveau te tillen.  Zoals meer recreatievoorzieningen en nog meer groen in de buurt. Maar ook naar duurzaamheid en mobiliteit denkt men toekomstgericht. 

Het is een mooie plek om te wonen en te vertoeven.

    Kaartje

    Mobiliteit

    Met de wagen zijn de belangrijkste invalswegen vlot bereikbaar. Bovendien zal de Oosterweelverbinding ervoor zorgen dat de buurt nog verkeersveiliger wordt. Er staat verder ook nog een nieuwe fiets-wandelbrug op de planning die linker- en rechteroever van de stad met elkaar zal verbinden.

    Ook metro en stadsfietsen zijn op wandelafstand van project ANNA te vinden. 

    Benieuwd naar het aanbod? Benieuwd naar het aanbod?