Project

Linkeroever

ANNA wordt een kleinschalig woonproject met 40 appartementen en 6 woningen met een groen karakter dat deze buurt leven en dynamiek inblaast.

Ontdek het aanbodOntdek het aanbod

  • centrale ligging in rustige residentiële wijk
  • groene parktuin

  • 40 appartementen en 6 woningen
  • kwalitatieve afwerking

  • vlakbij alle voorzieningen
  • op een boogscheut van bruisend Antwerpen

Beleving en ontmoeting

Een aangename woonomgeving gericht op beleving en ontmoeting was het vertrekpunt voor het ontwerp. Door de integratie van het ontmoetingscentrum maakt ANNA echt deel van de buurt.

De omgeving rond het project wordt gekenmerkt door een netwerk van paden dat verschillende informele plekken verbindt. ANNA wordt naadloos opgenomen in dit buurtnetwerk door de afgebakende buitenruimtes en gebouwen op een speelse manier van elkaar te onderscheiden.

De binnentuin vormt een oase van rust en groen.

Diverse buitenruimtes

De binnentuin vormt een oase van rust en groen. Het private woonerf maakt de site doorwaadbaar en vormt de scheiding tussen de woningen en de appartementen. Tot slot zijn er ook de private tuinen van de woningen die door een achterliggend pad bereikbaar zijn via een tweede, informele ingang.

Deze groene buitenruimtes sluiten mooi aan op de architectuur. De doordachte materiaalkeuzes geven een eigentijds antwoord op het klassieke kleurenpallet, waardoor het project eigenheid en herkenbaarheid uitstraalt. ANNA is een project met een sterke eigen identiteit dat tegelijk haast onopvallend opgenomen wordt in de omgeving.

Styfhals Architecten & Tab Architects

ANNA is een project met een sterke eigen identiteit

Ontmoetingscentrum

Ontdek het nieuwe ontmoetingscentrum dat deel uitmaakt van ANNA - een eigentijdse en kidsproof concept waar de ‘community’ elkaar kan ontmoeten en ontspannen. Hier kunnen bewoners samenkomen met vrienden, familie en collega's voor een gezellige meet-up en kunnen ze nieuwe mensen leren kennen uit de buurt.

Het concept is een onderdeel van de visie voor de nieuwe ontwikkeling ANNA om een duurzame en levendige gemeenschap te creëren. Het is een plek waar bewoners zich kunnen verbinden, ideeën kunnen uitwisselen en activiteiten kunnen organiseren. Deze ruimte zal dienen als een hub voor de community en zal bijdragen aan de ontwikkeling van een sterke en veerkrachtige buurt.

Met dit concept ligt de focus op het verrijken van de buurt met oog voor een plek te bieden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten . Er zal een breed scala aan activiteiten worden voorzien voor jong en oud, van gezellig samenzijn tot workshops en evenementen. Kinderen kunnen spelen in de kidsproof ruimte, terwijl ouders ontspannen met een kop koffie en een goed gesprek. Deze ruimte zal ook beschikbaar zijn voor vergaderingen en zakelijke evenementen, waardoor het een ideale ontmoetingsplaats is voor zowel de lokale bewoners als de omliggende bedrijven.

Over de projectontwikkelaar

Projectontwikkelaar CAAAP, creator of triple-A places, wil meebouwen aan de stad van de toekomst en de connectie tussen gebouwen, mensen en omgeving versterken. Dit doen ze door een stevige portie ambitie in combinatie met sterke architectuur en een gepassioneerd A-team van mensen die plaatsen een ziel willen geven.

Ontdek alle projecten en ambities op de website van CAAAP.